Meisje dat verdween in Sint-Lambrechts-Woluwe teruggevonden

Malika, het 9-jarige meisje waarvan gisterochtend de verdwijning werd bekendgemaakt, is "veilig en gezond" teruggevonden. Dat heeft Child Focus laten weten via Twitter.

Malika was sinds dinsdagavond vermist. Het meisje verliet toen rond 19 uur het opvangtehuis in Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ze samen met haar broers en zussen geplaatst werd.

Op verzoek van de onderzoeksrechter verspreidde de federale politie gisterochtend een opsporingsbericht, met een oproep aan eventuele getuigen om zich te melden. De verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd.

Het meisje zou het opvangtehuis verlaten hebben na een ruzie. Volgens het Brusselse parket werd ze gisterenavond rond 22 uur teruggevonden. "Volgens de eerste elementen waarover we beschikken, is het meisje nooit in gevaar geweest", zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. "De omstandigheden van deze verdwijning worden momenteel onderzocht. Malika en haar ouders zullen in de loop van de dag worden verhoord. Het parket van Brussel wil alle partijen bedanken die hebben meegewerkt aan de zoektocht naar het kind, met inbegrip van de media en de politiediensten."