Permanent gesloten: Hotel Le Belvédère in Nadrin

In de reeks "Permanent gesloten" trekt onze fotograaf Alexander Dumarey een hele week door België op zoek naar een vakantie- of vrijetijdsbestemming waar u niet meer heen kunt. Op zijn tocht bezoekt hij elke dag een plek die ooit een populaire toeristische bestemming was, van verlaten zwembaden tot vervallen vakantieparken. Vandaag: Hotel Le Belvédère in Nadrin, bij Houffalize.

Geschiedenis

Op de top van “Le Hérou”, een rotswand in een meander van de Ourthe, ligt Hotel Le Belvédère. De geschiedenis van het hotel, in het noordoosten van de provincie Luxemburg, is vaag. 

Wat zeker is: er was al een hotel met uitkijktoren toen rotswand “Le Hérou” uitgeroepen werd tot Waals erfgoed in 1937. De voorbije decennia werden de toren en het hotel verschillende keren verbouwd en uitgebreid.
 
Vanop de 35 meter hoge toren heeft u een uitzicht over 6 bochten van de Ourthe, vandaar de naam van het uitkijkpunt: “Belvédère des six Ourthes”.

Hotel Le Belvédère sloot in 2009 de deuren, hierna werd het nog een paar jaar onderhouden. Tegen 2012 keek er echter niemand meer naar om. De deuren werden opengebroken en het hotel viel ten prooi aan vandalen en dieven.

In 2014 werd Hotel Belvédère volledig leeggehaald en opnieuw dichtgemaakt. Zo staat het er nu nog altijd. Er zijn geen plannen met het complex. De toren en het geroemde uitzicht blijven afgesloten voor het publiek.

Hoe het nu is

Meest gelezen