Regering blokkeert geld en bezittingen van nog eens 37 Syriëstrijders

De regering blokkeert het geld en de bezittingen van nog eens 37 Syriëstrijders. Dat is een maatregel in de strijd tegen terrorisme. De regering wil daarmee voorkomen dat Syriëstrijders nog aan hun geld kunnen of dat er nog geld op hun rekeningen gestort wordt.

In totaal zijn nu de bezittingen van 251 mensen geblokkeerd. Bij de nieuwe namen zit onder andere de omstreden sjeik Bassam Ayachi (foto), die tientallen jongeren zou hebben geronseld voor de gewapende strijd.

De 70-jarige Ayachi zit op dit ogenblik zelf in Syrië. Ook zijn rechterhand Raphaël Gendron is aan de lijst toegevoegd. Enkele jaren geleden kwam vanuit Syrië het bericht dat Gendron daar omgekomen zou zijn. Maar zolang dat niet officieel bevestigd is, blijft de Belgische overheid hem beschouwen als een levende persoon.