Verdachte van drievoudige moord in Gistel aangehouden

De verdachte van de drievoudige moord in Moere, een deelgemeente van Gistel, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat bevestigt zijn advocate. De man bracht zijn 18-jarige ex-vriendin, haar grootmoeder en haar grootvader met messteken om het leven.

De feiten speelden zich dinsdagavond af in een woning aan de Alfons Vanheestraat in Moere.

De vermoedelijke dader kon niet verkroppen dat zijn relatie met het 18-jarige meisje op de klippen was gelopen. De precieze omstandigheden van de steekpartij zijn nog niet bekend. De man uit Varsenare kon ontkomen en bleef bijna een hele dag voortvluchtig. Uiteindelijk werd hij rond 19 uur ingerekend in de Delhaize in het centrum van Oostende.

De verdachte werd de hele ochtend verhoord door de politie van de zone Kouter. Deze namiddag besliste de Brugse onderzoeksrechter om hem aan te houden op verdenking van drie moorden.