Belgische toeristenbus aangereden door vrachtwagen in Duitsland

In Duitsland is een bus met Belgische toeristen betrokken geraakt bij een verkeersongeval met een vrachtwagen. Die vrachtwagen is ter hoogte van Herbolzheim, in het zuidwesten van Duitsland, ingereden op de bus van Hasseltse busmaatschappij Prima Tours. Daarbij zijn er geen doden gevallen, maar drie inzittenden zijn wel lichtgewond geraakt, zo laat de busmaatschappij weten.

Er zaten 46 inzittenden in de bus, die na een reisje in het Zwarte Woud net op weg waren terug naar Hasselt. Rond 10 uur, kort na het vertrek, werd hun bus door een vrachtwagen langs achter aangereden. Dat gebeurde tegen lage snelheid, wellicht in stilstaand of vertraagd verkeer, zo vertelt busmaatschappij Prima Tours.

Waar het ongeval precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Bij de aanrijding zijn twee passagiers lichtgewond geraakt. Ook de reisbegeleidster, die op het moment van de aanrijding rechtstond, is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht. Rond de middag brengt een bus van een Duits bedrijf de reizigers naar huis. In de tussentijd werden de reizigers opgevangen in een wegrestaurant.

Door het ongeval is er een lange file ontstaan op de snelweg A5. Op het hoogtepunt stond er zo'n 20 kilometer file.