Brandweer haalt koningspython uit tuinhuis in Kortemark

De brandweer van Kortemark is gisteravond uitgerukt voor een koningspython. Het dier van een meter lang werd door bewoners van de Staatsbaan aangetroffen in een tuinhuis. Hoe het daar kon belanden, is onduidelijk.

Het dier was onder een zak gekropen in een tuinhuisje en liet zich makkelijk vangen. "We hebben het dier in een ton meegenomen en zullen het naar SOS Reptiel brengen", vertelt onderofficier Davy Vanhoutte van de brandweer van Kortemark.

Volgens Mario Goes van SOS Reptiel is de koningspython niet giftig. "Die slangensoort is vrij rustig en zal niet snel agressief reagearen, maar het is altijd opletten. Als ze zich bedreigd voelen, dan kunnen koningspythons toch hard bijten", zegt Goes. Hoe het dier in het tuinhuis verzeild raakte of waar het vandaan kwam, is niet duidelijk.