Dode en zes gewonden bij steekpartij in Hamburg

In een supermarkt in de Duitse stad Hamburg heeft een steekpartij plaatsgevonden. Een man heeft er één iemand doodgestoken en zes anderen verwond met een mes. Omstanders konden de man overmeesteren.

De dader liep vanmiddag een supermarkt binnen in het stadsdeel Barmbek. Daar stak hij een man neer met een mes. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Vervolgens vluchtte de dader naar buiten en verwonde daar nog vijf andere mensen, een vrouw en vier mannen.

Omstaanders die het allemaal zagen gebeuren, zetten de achtervolging in en alarmeerden de politie. De dader werd uiteindelijk overmeesterd en overgeleverd aan de politie. Een man raakte daarbij gewond. 

Op een foto op de website van Bild is te zien hoe de man met een bebloede zak in een politieauto wordt afgevoerd. Volgens de politie heeft hij alleen gehandeld

Over het motief en het precieze aantal gewonden, kan de politie voorlopig nog niets zeggen. Aanvankelijk meldde de politie dat het om een overval zou gaan, maar later werd dat weer ingetrokken.

Volgens een ooggetuige zou de dader in zijn vlucht "Allah Akbar" (God is groot) hebben geroepen. Maar dat is dus nog niet verder bevestigd. Volgens de website van de krant Tagesspiegel zou hij bij de autoriteiten bekend staan als islamist. "Ook nu het motief nog niet helemaal duidelijk is, moeten we blijkbaar uitgaan van een aanslag", citeert Tagesspiegel een anonieme veiligheidsexpert.

Volgens de politie is de dader een 26-jarige man die geboren is in de Verenigde Arabische Emiraten.