Grot hooibrand Riemst beveiligd tegen nieuwsgierigen

De mergelgrot in Kanne in de gemeente Riemst wordt beveiligd tegen nieuwsgierige bezoekers. De hooibrand die er afgelopen week woedde, is intussen helemaal geblust. Tijdens de inspectie vanochtend is gebleken dat er brokstukken van honderden kilo's naar beneden zijn gevallen.

De mergelgrot in Kanne heeft twee beveiligers gekregen om nieuwsgierigen buiten te houden. Nu het vuur helemaal gedoofd is, kon de brandweer de grot vanochtend inspecteren. Er is nu vastgesteld dat er brokstukken van honderden kilo's naar beneden zijn gevallen tijdens de brand.

De boer die de grotten gebruikt, moet  van de provincie Limburg de ingangen twee keer per dag controleren en verslag uitbrengen. Hij mag er geen hooi opslaan tot de veiligheid van de grotten grondig geïnspecteerd is.

Meest gelezen