Hoeveel betaal je voor een liter benzine of diesel in Europa?

Wie met de wagen op reis vertrekt, kijkt het best even de brandstofprijzen in Europa na, want die kunnen erg verschillen. In welke landen is benzine en diesel nu duurder en goedkoper dan in België?
AFP or licensors

In Europa betaal je voor benzine gemiddeld 1,315 euro per liter en voor diesel 1,165 euro. Maar er zijn landen die erg afwijken van die gemiddelde waarden. Zo kost een liter benzine in Roemenië nog geen euro, terwijl die in Nederland maar liefst anderhalve euro per liter kost. Voor diesel betaal je in Luxemburg 0,955 euro per liter en in het Verenigd Koninkrijk moet je 1,317 euro neertellen per liter.

Met een overzicht van de brandstofprijzen in Europa kan je zeer strategisch te werk gaan om zo goedkoop mogelijk te tanken. Als je op vakantie gaat naar Portugal bijvoorbeeld, ga je beter nog eens tanken in Spanje, want zowel benzine als diesel zijn in Portugal een pak duurder.

Niet alleen de internationale verschillen zijn groot, ook op nationaal vlak kunnen brandstofprijzen enorm variëren. Zo zijn brandstoffen duurder in afgelegen gebieden dan in steden.

In deze landen is benzine het duurst:

  1. Nederland
  2. Italië
  3. Denemarken
  4. Griekenland
  5. Finland

In deze landen is diesel het duurst:

  1. Zweden
  2. Italië
  3. Het Verenigd Koninkrijk
  4. Finland
  5. Griekenland