Honderden migranten aangekomen op Griekse eilanden, zeven overleven overtocht niet

Op de Griekse eilanden zijn afgelopen nacht 341 migranten aangekomen. Zeven migranten zijn verdronken in de Egeïsche Zee nadat hun boot was gekapseisd. Van de achttien mensen aan boord hebben negen migranten het overleefd en is er nog één vermist. De mensensmokkelaar kon ontkomen.
Archiefbeeld

In Griekenland komen de afgelopen weer opvallend veel migranten aan met bootjes. Er werden vanochtend maar liefst 341 migranten geregistreerd.

In de voorbije 24 uur heeft de Griekse kustwacht ook meer dan 170 migranten kunnen redden. Dat gebeurde bij verschillende reddingsoperaties in de Egeïsche Zee, meldt de Griekse kustwacht.

Zeven migranten hebben de overtocht donderdagavond niet overleefd. De kustwacht heeft vier Irakese, drie Somalische en 2 Syrische migranten kunnen redden uit de boot, maar  vijf kinderen en twee vrouwen verdronken in het water. 

De nationaliteit van de verdronken migranten is niet gekend. De Turkse mensensmokkelaar aan boord is kunnen ontsnappen, maar de politie heeft hem kunnen aanhouden op een eiland in de baai van Bodrum.

Bijna 11.000 hebben dit jaar al de oversteek gemaakt van Turkije naar Griekenland.