Linkin Park op één in Ultratop Albums na overlijden Chester Bennington

Linkin Park voert deze week de Ultratop Albums aan met het album "One more light". Vorige week overleed de zanger van de groep, Chester Bennington. Opvallend is dat ook het vorige album van de groep "The hunting party" de top opnieuw binnenkomt op plaats 32.
Chris Stessens

Ook in Groot-Brittannië worden de hitlijsten gedomineerd door Linkin Park. Deze week staan 9 albums van de groep in de top 100, waarvan 5 in de top 40. Het debuutalbum van de groep, "Hybrid theory", staat op nummer 4 en het meest recente album, "One more light", op nummer 5. Het is de eerste Amerikaanse band in 50 jaar die met drie albums in de Britse album top 10 staat.

Linkin Park was bezig aan een wereldtournee om hun nieuwe plaat te promoten, toen Chester Bennington op 20 juli uit het leven stapte. Begin juli stond de groep nog op Rock Werchter. De rest van de tournee is intussen afgelast.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be