Twee jongeren opgepakt in verband met bosbranden Zuid-Frankrijk

De Franse politie heeft een 16-jarige en 17-jarige gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de bosbranden in Zuid-Frankrijk. Er werd ook een man van 42 jaar aangehouden die niet moedwillig een brand zou hebben veroorzaakt.
AFP or licensors

Het Franse gerecht verdenkt twee jongeren van 16 jaar en 17 jaar oud van betrokkenheid bij een van de talloze branden in het zuiden van Frankrijk. Bij een brand in de buurt van badstad Marseille zou er zo'n 160 hectare in vlammen zijn opgegaan. De onderzoekers hebben lucifers, een aansteker en een verrekijker gevonden in een rugzak.

Er werd ook een man van 42 jaar gearresteerd voor een brand ten noordoosten van Marseille. Hij zou de brand niet moedwillig veroorzaakt hebben. De drie ontkennen hun betrokkenheid bij de bosbranden die al enkele dagen de regio teisteren.

In het departement Var heeft de brandweer intussen het vuur in zekere mate onder controle gekregen. De tussen 10.000 en 12.000 geëvacueerde inwoners mogen terug naar huis.