Ziekte velt achttien personeelsleden aardappelverwerkend bedrijf

Bij aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes zijn er sinds het begin van de week achttien personeelsleden plots ziek. Ze hebben allemaal dezelfde symptomen en klagen meestal over koorts. Het bedrijf onderzoekt met specialisten de oorzaak en heeft de al strenge hygiënevoorschriften nog verscherpt.

Achttien personeelsleden van aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes in Nieuwkerke, dicht bij de Franse grens, zijn sinds het begin van de week ziek. Ze hebben dezelfde symptomen en klagen vooral over koorts. Bij enkele van hen waren de symptomen na twee dagen weg. Er liggen nog twee leden van het personeel in het ziekenhuis ter observatie. 

Het bedrijf bekijkt met de arbeidsgeneesheer en specialisten wat de oorzaak van de plotse ziekte kan zijn. "Er waren enkele zieken in het verdeelcentrum, maar ook mensen uit andere afdelingen vertoonden gelijkaardige symptomen", aldus communicatieverantwoordelijke Gert Masselus. De al strenge hygiënevoorschriften zijn verscherpt en er zijn geen sporen dat iets in het bedrijf hen besmet heeft, voegt hij er nog aan toe.