Britse popmetalband Def Leppard viert 30 jaar "Hysteria" met docu én nieuwe uitgave

Op 3 augustus is het dag op dag 30 jaar geleden dat de Britse popemetalband Def Leppard zijn iconische album "Hysteria" heeft uitgebracht. Fans zullen de verjaardag niet over het hoofd kunnen zien, zo meldt vakblad Guitar Player Magazine. Op YouTube wordt er een mini-docu gelanceerd over het opnameproces van die plaat.
Archieffoto - 2012

"Hysteria" is het vierde studioalbum van Def Leppard en meteen ook hun meest iconische. De opnames hebben meer dan drie jaar geduurd. "Hysteria" werd meer dan 25 miljoen keer verkocht en is 30 jaar na de release nog steeds een der best verkochte albums ooit. Uit de plaat zijn maar liefst zeven singles uitgebracht.

Om de 30e verjaardag van de plaat te vieren, laat Def Leppard - ook bekend voor zijn eenarmige drummer Rick Allen - een mini-documentaire los waarvan een eerste deel al op de videowebsite YouTube te zien is. Fans komen daarin te weten hoe "Hysteria" achter de schermen tot stand is gekomen.

Zoals dit bij de verjaardag van iconische albums wel vaker gebeurt, verschijnt er op 4 augustus een geremasterde editie van "Hysteria", in verschillende formats, speciaal voor fans en verzamelaars.

Docu bekijken?

Het eerste deel van de documentaire over "Hysteria" staat nu al op het officiële YouTube-kanaal van Def Leppard en vindt u hier.