Iggy Pop sluit eerste avond van Suikerrock af met resem hits

Iggy Pop, "the godfather of punk" en intussen al 70, heeft gisterenavond de eerste festivaldag van Suikerrock in Tienen afgesloten. Op de Grote Markt trakteerde hij de 8.000 bezoekers op een messcherp rockconcert. Ook in het niet-betalende deel van de festivalsite in de Tiense binnenstad was het behoorlijk druk.
©Ymke Dirikx

Iggy Pop, zoals steeds in bloot bovenlijf op het podium, zette met een scherpe versie van "I Wanna Be Your Dog" van de vroegere Stooges meteen de toon voor wat zou volgen. Na enkele hits zoals "The Passenger", aangekondigd met "I'm a fuckin' passenger, pick me up", en "Lust for Life" volgden even later verbluffende versies van Stooges-songs als "I'm Sick of You" en vooral "Search and Destroy". Tijdens de nummers toonde Iggy Pop samen met zijn band bijzonder veel grinta. Hij was goed bij stem en begaf zich tijdens het zingen meermaals onder het publiek.

(lees voort onder de foto)

Na een twaalftal nummers verdween Iggy Pop gedurende enkele minuten achter de coulissen om vervolgens het publiek knock-out te slaan met een uitgebreide bisronde met vijf nummers waaronder "Real Wild Child" en "Sweet Sixteen" evenals Stooges-songs zoals "No Fun", "Down on the Street" en "Loose" die door de vele enthousiaste fans massaal meegezongen werden. Met de melding "wake up baby, life is short" verdween hij van het Tiense podium na zich bevrijd te hebben van een vurige vrouwelijke fan die erin geslaagd was om even het podium op te klimmen, de security ten spijt.

©Ymke Dirikx