Maggie De Block op Tomorrowland: "Ik ben geen danser, maar ik ben toch van plan te deconnecteren"

Premier Charles Michel (MR) heeft beloofd dat hij met zijn regering stoom zou komen aflaten op het festival Tomorrowland en hij heeft woord gehouden. Gisteren stonden de ministers in Boom en worstelden zich door een enthousiaste massa die gretig om selfies vroeg. De ene minister bleek al wat meer festivalervaring te hebben dan de andere: Alexander De Croo (Open VLD) was de enige die zijn hemd thuis liet.
Nicolas Maeterlinck

Voor minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) was het de eerste keer op Tomorrowland. Zij had eerst haar bedenkingen om naar het dancefestival te komen, want de afgelopen weken waren zwaar geweest met het gesloten zomerakkoord. De Block had met andere woorden wat slaap in te halen. Toch stond ze er gisteren. "Aan de mensen die ik al zien lopen heb en de ambiance die er is, zal het geweldig worden", vertelde De Block aan Studio Brussel. De minister gaf toe dat de gedraaide muziek "niet echt haar muziek" was. De Block wilde wel graag deconnecteren. "Ik ben niet zo'n danser, maar ik ben van plan te deconnecteren van de cijfers en de tabellen, en de punten en de komma's van tijdens de onderhandelingen. Ik ga me onderdompelen in de muziek."

Nicolas Maeterlinck

En de decibels, meneer Michel ?

Nog van de partij waren Philippe De Backer (Open VLD), Kris Peeters (CD&V), Johan Van Overtveldt (N-VA), Charles Michel (MR), Alexander De Croo (Open VLD), Didier Reynders (MR), Jan Jambon (N-VA) en Sophie Wilmès (MR). De Croo was trouwens de enige die zich vestimentair had aangepast en koos voor een T-shirt. De andere mannen droegen een hemd en/of vest.

Michel werd achteraf vergezeld door zijn vriendin Amélie Derbaudrenghien. Zij speelde eind mei nog gastvrouw voor de first lady's van de regingsleiders tijdens de NAVO-top in Brussel met Donald Trump. Had Michel geen last van de decibels? De premier had immers oorsuizingen opgelopen tijdens het startschot van de 20 km van Brussel. Die gezondheidsproblemen lijken nu achter de rug. "Ik ben zelfs mijn oordopjes in de auto vergeten", vertrouwde hij Het Nieuwsblad toe.

De regering op Tomorrowland, dat ziet er zo uit:

Nicolas Maeterlinck
Nicolas Maeterlinck
Nicolas Maeterlinck