Man en twee zonen uit Binche vast in Marokko voor verwonden van animator

Een man uit Binche en zijn twee zonen, van 16 en 20 jaar, worden sinds dinsdag in Marokko vastgehouden op beschuldiging van het verwonden van een animator. Dat bericht Sudpresse en bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.
ImageGlobe

Volgens Sudpresse zou de familie op de laatste avond van haar vakantie in Agadir gezien hebben hoe een animatrice van het hotel geslagen werd door een animator. De Belg zou vervolgens de animator daarover aangesproken hebben. Een algemener geschil brak daarna uit, maar de familie verklaart dat ze toen reeds vertrokken was.

Een dag later kwam de politie naar het hotel, en werd de man uit Binche ervan beschuldigd de animator geduwd te hebben. De zoon van de Belg zou een stoel en tafel naar de animator geworpen hebben.

De vrouw van de Belg is ondertussen teruggekeerd uit Agadir, met haar dochter en de vriend van die laatste, maar de overige familieleden zijn nog in Marokko omdat hun paspoorten in beslag genomen zijn.

Buitenlandse Zaken laat weten dat de feiten het onderwerp uitmaken van een onderzoek door de Marokkaanse politie en justitie, en ze daarin niet tussen kan komen.

ImageGlobe