Man vergeet 22 staven goud na stallen van fiets in Berlijn

In Berlijn is een man een zak vol goud en cash vergeten nadat hij zijn fiets onder een boom had gestald. Gelukkig voor hem bracht een eerlijke vinder de kostbare inhoud naar de politie die de rechtmatige eigenaar wist op te sporen.

Op stap gaan met een zak vol goud en cash: voor de meeste mensen is het weinig alledaags. Wie het toch doet, bewaakt die bagage vast met haar of zijn leven. Niet zo in het geval van een man in Berlijn die donderdag precies zo'n vracht doodleuk achterliet.

De dure dwaling gebeurde toen hij zijn fiets onder een boom stalde in het district Neukölln. Nadat hij zijn tweewieler had gesloten, liet hij zijn tas met daarin 22 staven goud en 3.500 euro cash staan.

Een toevallige voorbijganger ontdekte de tas en bracht die meteen naar de politie. Die plaatste prompt een foto van de buit op Twitter. Gezien de tas ook persoonlijke spullen bevatte, konden de agenten de rechtmatige eigenaar al snel opsporen. Hij bekende dat hij het goud en het geld simpelweg was vergeten.

De eerlijke vinder blijft niet met lege handen achter. Volgens de Duitse wet mag hij een vindersloon van 3 tot 5 procent van de waarde van wat hij aantrof houden. Ook de autoriteiten van Berlijn passeren langs de kassa. Zij eisen een opslagvergoeding van 10 procent op.