Weerspannige jongeren breken arm van politieagent in La Louvière

Een politieagent heeft een gebroken arm opgelopen bij een incident met weerspannige jongeren in La Louvière. Drie personen, onder wie een minderjarige, zijn opgepakt, zo meldt het parket van Bergen.

Het incident vond gisteravond rond 21 uur plaats in La Louvière in de provincie Henegouwen. De politie van La Louvière moest versterking inroepen van de politiezones van Bergen en Haute Senne om een groep jonge herrieschoppers de baas te kunnen op het stadsplein van La Louvière.

De politie wilde aanvankelijk de nodige controles uitvoeren, maar de sfeer sloeg al snel om en de jongeren werden weerspannig. Een twintigtal politiemensen was nodig om de situatie de baas te kunnen. Een van hen liep een armbreuk op.

Volgens het parket van Bergen kon een minderjarige dader geïdentificeerd worden aan de hand van bewakingsbeelden. Hij is opgepakt en overgebracht naar het gesloten centrum van Saint-Hubert. Twee meerderjarigen zijn eveneens opgepakt.

© Bernal Revert - creative.belgaimage.be