Zelfmoordaanslag in Nigeria eist 14 doden

Bij een zelfmoordaanslag in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 14 mensen omgekomen. De aanslag, uitgevoerd door de radicaal-islamitische beweging Boko Haram, eiste ook tientallen gewonden.
AFP or licensors
Foto archief: hulpdiensten bij eerdere aanslag Boko Haram nabij Maiduguri, Nigeria

Een vrouwelijk lid van de terreurbeweging Boko Haram heeft de aanval uitgevoerd in Nigeria. Zij slaagde erin om vrijdagavond binnen te dringen in een gebouw in Dikwa, een stad nabij de hoofdstad Maiduguri van de provincie Borno. Eens binnen liet ze de explosieven ontploffen.

De plaatselijke autoriteiten melden dat er voorlopig 38 slachtoffers zijn geëvacueerd, waarvan 14 doden en 24 gewonden. De gewonden moesten uren wachten vooraleer ze bevrijd konden worden, omdat het gebouw onstabiel was.

Enkele dagen eerder hadden vermoedelijk ook leden van Boko Haram, 3 controleurs van een Nigeriaans oliebedrijf ontvoerd. Bij een poging tot bevrijding kwamen minstens 37 mensen om het leven. Zaterdag verscheen er een video met de drie gekidnapte controleurs.

20.000 doden en 2,7 miljoen op de vlucht

De radicaal-islamitische groep Boko Haram, die in het noordoosten van Nigeria een islamitische staat wil creëren, heeft de laatste maanden het aantal aanslagen opgevoerd. De laatste 8 jaar heeft de terreurbeweging in Nigeria 20.000 mensen vermoord en nog eens 2,7 miljoen mensen zijn op de vlucht.