Australische politie arresteert vier verdachten en verijdelt daarmee aanslag op vliegtuig

In Australië is een aanslag op een vliegtuig verijdeld. De antiterreurdiensten waren getipt door bevriende inlichtingendiensten. Daarop heeft de politie verschillende huiszoekingen gedaan en vier verdachten opgepakt die een vliegtuig wilden opblazen. Het gaat volgens de politie om geradicaliseerde moslims.
AAP
Gisteren vonden verschillende huiszoekingen plaats.

Premier Malcolm Turnbull heeft vanochtend tekst en uitleg gegeven bij de huiszoekingen van gisteren. Bij die huiszoekingen in verschillende wijken van Sydney werden vier mensen opgepakt. Zij wilden een zelfgemaakt explosief gebruiken op een vliegtuig. Details over de geplande aanslag zijn niet bekendgemaakt.

Door de plannen zullen de komende tijd extra veiligheidsmaatregelen worden genomen op de Australische luchthavens. Passagiers zullen hierdoor rekening moeten houden met langere wachttijden.

Volgens de Australische minister van Justitie Michael Keenan heeft zijn land, sinds het dreigingsniveau drie jaar geleden werd verhoogd, al dertien serieuze pogingen tot aanslagen weten te voorkomen.