Boef: "Moet ik dan op mijn geweten hebben dat iemand iets overkomt?"

De Nederlandstalige rapper Boef heeft op Instagram zijn beslissing verdedigd om zijn concert, gisteren op Sfinks, vroegtijdig stop te zetten. Een aantal tieners was onwel geworden en Boef besliste samen met de organisatie om van het podium te gaan. Op sociale media kreeg Boef daarvoor kritiek.

Voor het optreden van Boef op Sfinks in Boechout was een opvallend grote menigte komen opdagen. Bovendien stonden er ook heel wat (jonge) kinderen en tieners tussen het publiek, ook op de eerste rijen. Toen het optreden begon werd het een aantal kinderen teveel. Enkelen vielen ook flauw.

Boef besliste dan samen met de organisatie om het optreden na zo'n 20 minuten stop te zetten. Op sociale media krijgt de rapper kritiek, omdat hij heel wat fans in de steek zou laten. Op Instagram heeft Boef nu zijn beslissing verdedigd.

"Moet ik daar dan blijven en op mijn geweten hebben dat er iemand iets overkomt? Of moet ik kiezen voor de volwassen optie en gewoon stoppen voor hun veiligheid? Sorry man, veiligheid gaat voor. Wens de meisjes sterkte. Als god het wil, is er volgend jaar minder chaos. Bedankt iedereen om te komen."