Permanent gesloten: hotel-restaurant 't Convent in Lo-Reninge

In de reeks "Permanent gesloten" trekt onze fotograaf Alexander Dumarey een hele week door België op zoek naar een vakantie- of vrijetijdsbestemming waar u niet meer heen kunt. Op zijn tocht bezoekt hij elke dag een plek die ooit een populaire toeristische bestemming was, van verlaten zwembaden tot vervallen vakantieparken. Vandaag, in de laatste aflevering: hotel-restaurant ’t Convent in Lo-Reninge.

Geschiedenis

Het verhaal achter ’t Convent begint eind jaren 70. Kunstenaar José Vermeersch koopt een oude hoeve in Reninge. Oorspronkelijk wil hij er een museum van maken, maar het wordt uiteindelijk een hotel-restaurant. In 1979 komt chef Rudi De Volder achter het fornuis te staan, en 7 jaar later, in 1983, neemt De Volder de zaak over van Vermeersch.

In 1993 krijgt ’t Convent een eerste ster in de Michelingids. De zaak draait goed en het complex wordt uitgebreid met onder meer een zwembad, een wijngaard en een helihaven.

In 2013 sluit de zaak plots de deuren en verliest het zijn Michelinster. In 2014 gaat het hotel-restaurant opnieuw open, maar eind 2014 verklaart de Veurnse rechtbank van koophandel ’t Convent failliet. Er blijken veel schulden te zijn.

Enkele maanden later, in mei 2015, wordt de volledige inboedel openbaar verkocht. Ook het terrein zelf en het gebouw staan te koop, maar er zijn geen gegadigden. Nu, ruim 2 jaar later, is het hotel-restaurant volledig gevandaliseerd en alles wat nog overbleef, is gestolen.

Hoe het nu is

Meest gelezen