Podium van Tomorrowland in Barcelona vat vuur: 20.000 festivalgangers geëvacueerd

Op Spaanse festival Unite, de Tomorrowland-versie in Barcelona, is er tijdens de vuurwerkshow brand uitgebroken op het hoofdpodium. Het terrein met 20.000 festivalgangers werd ontruimd. Er vielen geen gewonden. Wellicht ligt een technisch mankement aan de oorzaak.

BEKIJK hier de beelden van de felle brand (lees onder de video verder):

De brand woedde na 22 uur aan de linkerkant van het podium en ontstond volgens de organisatoren na een technisch mankement. De vlammen laaiden hoog op met dikke rookpluimen. De brand oogde vrij spectaculair, maar raakte onder controle.

Op dat moment waren ruim 20.000 toeschouwers aanwezig. Het festivalterrein werd vroegtijdig ontruimd en er vielen geen gewonden. Na het vuurwerk had op het podium nog dj Steve Aoki een set moeten geven, maar dat is dus niet meer gebeurd.

Eerder draaiden Ingrosso en Afrojack. De festivalgangers in Barcelona konden op schermen ook rechtstreeks het dancefestival Tomorrowland in Boom volgen.