Schutter Duitse discotheek kwam terug met aanvalsgeweer na ruzie

De schutter in de Duitse discotheek die een portier doodschoot en achteraf zelf werd doodgeschoten, was na een ruzie teruggekomen met een Amerikaans aanvalsgeweer. Dat zegt een vertegenwoordiger van het parket in Konstanz. De 34-jarige man van Iraaks-Koerdische afkomst, was de schoonzoon van de uitbater van de discotheek.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Baden-Württemberg zei ook dat het niet om een islamitisch gemotiveerde misdaad ging.

Volgens de politie was erger vermeden door een nieuw concept waarbij eerst de interventiediensten snel ter plaatste waren geraakt. De schutter maakte gebruik van een Amerikaans oorlogsgeweer van het type M16. Waar hij dat vandaan had gehaald, is niet nog duidelijk.

Het drama in het Duitse Konstanz begon om 4.30 uur vanochtend in de club Grey. De dader schoot een portier dood en vier mensen raakten zwaargewond. De dader zou een automatisch machinegeweer hebben gebruikt.

De schutter zelf werd uitgeschakeld door de politie en overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later aan zijn verwondingen overleed. Bij de schietpartij raakte ook een agent gewond. Hij verkeert niet in levensgevaar. Heel wat discotheekgangers slaagden erin te vluchten of zich te verstoppen.

Speciale politie-eenheden en een helikopter werden naar Konstanz, een stad aan de grens met Liechtenstein en Zwitserland, gestuurd omdat het niet meteen duidelijk was of de man alleen handelde. De dader is een 34-jarige man uit Irak die al enige tijd in Konstanz woonde. De politie benadrukt dat het niet om een terreurdaad gaat. Duitse media schrijven dat de man bekend stond bij de politie.