Taxi’s vervoeren 150.000 festivalbezoekers van Tomorrowland

Zo’n 507 Vlaamse taxi’s hebben 150.000 festivalbezoekers van Tomorrowland vervoerd na afloop van het festival. Het geheel wordt omkaderd door de organisatoren van Tomorrowland en de Antwerpse Provinciale Taxi Unie. De taxi’s kregen speciale toelatingen van de administratie en van de festivalorganisatoren om passagiers op te pikken op centrale taxistandplaatsen, die voor de gelegenheid voorzien werden.

Voor elk van de weekenddagen werden speciaal een tiental stewards voorzien aan de oplaadzone van de taxi’s. Die helpen bij het begeleiden en opladen van de festivalbezoekers waardoor alles vlot kan verlopen.

"Op basis van de gegevens van het eerste weekend, verwacht men dat de taxi’s dit jaar een recordaantal van 150.000 passagiers vervoerd zullen hebben van en naar het festival Tomorrowland. Het lijkt erop dat jonge feestvierders zich meer en meer bewust worden van het gegeven dat drinken en rijden niet samengaan. Als taxisector kunnen wij dit alleen maar toejuichen", aldus Pierre Steenberghen, Secretaris Generaal van de Nationale taxifederatie.

"Veel jongeren delen samen taxi"

De taxi’s brengen de festivalbezoekers van Tomorrowland na afloop van de feestelijkheden naar hun bestemming zonder de voetgangerszone te betreden. Enkele niet toegelaten vervoerders die dit niet correct naleefden vorig weekend, werden onmiddellijk tegengehouden door de politie en de taxibedrijven vinden dergelijke controles op onofficiële taxi’s net zeer positief.

"Nooit eerder was alles zo goed aangeduid als dit jaar en daardoor worden de richtlijnen ook bijzonder goed nageleefd door de taxichauffeurs en de festivalbezoekers die de taxi willen nemen. Opvallend was dat veel jongeren samen een taxi deelden", stelt Koen Van Oorschot, voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie (APTU).

Meest gelezen