U2 eert prins Friso met weduwe Mabel in de zaal tijdens concert in Amsterdam

In de ArenA in Amsterdam heeft de Ierse band U2 gisteren zijn eerste uitverkochte concert van twee gegeven. Zanger Bono bracht een hommage aan muziekicoon David Bowie en aan de overleden prins Friso. Weduwe Mabel zat trouwens in de zaal. Zij tweette een aantal foto's van het concert.

U2 is op tournee met "The Joshua Tree" en strijkt dinsdag in ons land neer, in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Centraal staat de 30e verjaardag van het gelijknamige album van de band. Bono en co traden gisteren al op in de ArenA in Amsterdam. Algemeen Dagblad en Metronieuws schrijven dat U2 een hommage bracht aan David Bowie én de Nederlandse prins Friso. Bowie stierf vorig jaar aan de gevolgen van kanker, Friso overleed in 2013 één jaar na zijn ski-ongeluk in Oostenrijk.

Tijdens de nummers "Bad", "Vertigo" en "Beautiful day" weerklonken flarden van "Heroes", "Rebel rebel" en "Starman" van Bowie. Bono droeg dan weer "One tree hill" op aan Friso. Weduwe Mabel zat in de zaal en tweette enkele foto's van het concert (zie hieronder). Bono en prinses Mabel zijn al jaren bevriend. Beiden zetten zich in voor liefdadigheid. Zo woonde de zanger de herdenkingsplechtigheid voor Friso nog bij in 2013 in Delft.

Naast álle liedjes van het album "The Joshua tree" passeerden uiteraard ook verschillende grote hits als "Sunday bloody Sunday", "Pride (In the name of love)" en "One". Fans stonden van 's ochtends vroeg al in de rij voor het concert. Dat zal vandaag en volgende week in Brussel wellicht niet anders zijn.

Videoclip opgenomen in Amsterdam

Vrijdag waren Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. al geland voor opnames voor een nieuwe videoclip in de Gashouder (op het terrein van de Westergasfabriek) in Amsterdam. Voor welk nummer de clip bedoeld is, blijft een erg goed bewaard geheim.