Verdachte schietpartij Moeskroen aangehouden in Frankrijk

De voorbije nacht vond in Moeskroen een schietpartij plaats. Een agent uit Moeskroen had gevuurd op een man, die zich later aanbood in een ziekenhuis in Tourcoing, Frankrijk. Daar werd hij door de Franse politie ingerekend. In Frankrijk was tegen de man een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. In ons land werd hij gezocht in een andere zaak. De agent die het vuur opende, is verhoord door de Franse autoriteiten en is ter beschikking gesteld van het parket van Rijsel.

Een patrouille van de Belgische politie had een verdacht voertuig opgemerkt aan de grens en wou een controle uitvoeren. "Het voertuig reed hard en opzettelijk naar een agent, die het vuur opende", aldus de woordvoerder van de politie.

Met twee voertuigen zette de politie de achtervolging in op het verdachte voertuig, met daarin drie personen. De auto stak de grens over. Het verdachte voertuig reed op een van de politiewagens, waarop de drie inzittenden te voet wegvluchtten. Een Belgische agent opende het vuur toen hij voor één van de verdachten kwam te staan en verwondde die aan de arm. Toen die verdachte zich aanbood in het ziekenhuis, werd hij opgepakt door de Franse politie.

De verdachte is gekend bij de politie van Moeskroen en werd gezocht voor verhoor in een ander onderzoek in België. In Frankrijk was tegen hem een aanhoudingsmandaat uitgevaardigd. Zijn kompanen zijn niet teruggevonden.

De agent uit Moeskroen die in Frankrijk geschoten heeft, zegt dat hij zich bedreigd voelde en uit wettelijke zelfverdediging handelde.