Angelina Jolie ontkent psychologische spelletjes met Cambodjaanse kinderen voor casting

Actrice Angelina Jolie ontkent met klem dat er tijdens de casting voor haar Netflix-productie "First they killed my father: a daughter of Cambodia remembers" psychologische spelletjes zijn gespeeld met Cambodjaanse kinderen. Jolie sprak met Vanity Fair over het castingproces en kreeg vervolgens op sociale media bakken kritiek over zich heen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.
Angelina Jolie met enkele jeugdige acteurs van "First they killed my father".

Jolie had het in Vanity over haar nieuwste project waarin kinderen, die opgroeien tijdens het schrikbewind van de Rhode Khmer, een centrale rol spelen. Ze vertelt hoe de makers op zoek gingen naar jonge acteurs in de sloppenwijken en weeshuizen van Cambodja. Om te zien wie geschikt was, werd aan de kinderen gevraagd om eens te acteren. Ze moesten in een bepaalde scène geld stelen en achteraf een leugen bedenken voor als ze betrapt werden. Jolie vertelde dat hoofdrolspeelster Srey Moch (op de foto links) de enige was die lange, lange tijd naar het geld staarde. "Toen ze verplicht werd het geld terug te geven, raakte ze geëmotioneerd. Srey Moch wilde het geld gebruiken om de begrafenis van haar grootvader te bekostigen", klonk het.

Het interview zette kwaad bloed bij heel wat mensen die het castingproces ronduit gemeen vonden. "Ik ben aangedaan dat een improvisatieoefening overkomt als het echte scenario. De film wil de horror aantonen die kinderen in oorlogstijden ondergaan. De suggestie dat geld werd afgenomen van kinderen tijdens een auditie klopt niet. Ik zou enorm verontwaardigd zijn mocht dit gebeuren", zet de actrice de puntjes op de i. "De nodige maatregelen werden genomen om de kinderen te beschermen, van auditie tot productie."

Meest gelezen