Gemeente Kortenberg boos op Agentschap Wegen en Verkeer wegens geluidshinder

Het gemeentebestuur van Kortenberg heeft sinds de start van de werkzaamheden op 8 juli aan de E40 tussen Bertem en Sterrebeek tal van klachten ontvangen over geluidshinder.
BELGA/VAN ACCOM

Oorzaak is de inzet van nieuwe Amerikaanse trillingsmachines, waarmee dag en nacht gewerkt wordt, en die het beton in kleine stukken doen verbrokkelen, wat de afvoer ervan vergemakkelijkt. In een mededeling verwijt Kortenberg het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), dat de werken laat uitvoeren, een gebrekkige communicatie.

Kortenberg ziet naar eigen zeggen de noodzaak van deze werkzaamheden wel in, maar betreurt dat AWV het gemeentebestuur noch de omwonenden vooraf informeerde over de precieze planning van de werken. De gemeente vraagt AWV voorts om de signalisatie van de omleiding naar de E40 richting Brussel duidelijker en dwingender aan te brengen om zo het sluipverkeer in de dorpskernen te verminderen. De werkzaamheden op de E40 duren volgens de huidige planning nog tot half augustus.

Meest gelezen