Italië zet zich schrap voor de warmste week van het jaar

In Italië is de warmste week van het jaar begonnen. In grote delen van het land stijgen de temperaturen de komende dagen tot 40 graden Celsius. Op Sardinië klimt het kwik nog hoger. Op 8 augustus moet de hittegolf voorbij zijn.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Wie deze week een reis in Italië op het programma heeft staan, kan maar beter tegen kokendhete temperaturen. Het land beleeft de komende dagen de warmste week van het jaar, zo meldt de meteorologische website 3Bmeteo.

Alles heeft te maken met een hogedrukgebied dat vanuit Afrika komt opzetten en achtereenvolgens Italië, de Balkan en Centraal-Europa een bezoekje brengt. Het warme weer zal vooral Centraal-Italië hard treffen met temperaturen die stijgen tot 40 graden Celsius. Dat zal het geval zijn in regio's als Emilia Romagna, Toscane, Lazio, Umbrië, Marche, de Abruzzen en Campania.

Sardinië krijgt het zo mogelijk nog zwaarder te verduren. Op het eiland klimt het kwik waarschijnlijk tot 43 graden Celsius, zeker in het tweede deel van de week. Zelfs de Alpen brengen nauwelijks verkoeling met temperaturen tot 32 graden Celsius in de noordelijke regio's van het land.

Op 8 augustus zou de hittegolf voorbij moeten zijn. Het gaat al om de 5e hittegolf deze zomer in Italië en mogelijk zal het de warmste in jaren zijn. Nu al kampen grote delen van het land met een ernstig watertekort.

Meest gelezen