Roemenen plunderen al rijdend vrachtwagens op Nederlandse autosnelweg

De politie heeft op een bungalowpark in de Nederlandse gemeente Otterlo een bende van vijf Roemeense mannen tussen de 33 en 43 jaar gearresteerd. De verdachten maakten op spectaculaire wijze vijf vrachtwagenladingen buit.

Ze deden dit door al rijdend in een speciaal geprepareerde auto via het open dak de deuren van de trucks te forceren en de lading over te hevelen, liet de politie weten. De bende liep tegen de lamp na een beroving uit een vrachtwagen op de autosnelweg A73 ter hoogte van Horst afgelopen week. Sectororganisatie Transport en Logistiek Nederland tipte daar de politie over.

Bij de arrestatie zaterdag trof de politie een lading iPhones aan met een geschatte waarde van een half miljoen euro. De bende wordt verdacht van in totaal zeventien overvallen verspreid over Europa.

De Nederlandse politie had de groep al een tijd in het vizier. De afgelopen jaren zijn er verschillende transporten in Europa op deze manier beroofd. Bijna iedere keer ging om het om ladingen met dure smartphones.

De mannen worden morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris, die moet beslissen of ze vast blijven zitten. Waar de Roemenen zullen terecht staan, is nog niet bekend.

Meest gelezen