Roxy (8) is het jongste meisje ooit dat de Kilimanjaro beklom

Ze heet Roxy Getter en is met 8 jaar het jongste meisje ooit dat de Kilimanjaro beklom. De Amerikaanse deed dat samen met haar 10-jarige broer Ben op reis in Afrika. "Ze waren geweldig. Ze hebben niet geklaagd, en gingen gewoon door, stap voor stap", zegt hun apetrotse moeder Sarah. De Kilimanjaro -een bergmassief in Tanzania- is maar liefst 5.895 meter hoog en dus geen simpel heuveltje te noemen, en al zeker niet voor kinderen.

"Het was moeilijk", geeft Roxy toe aan de BBC. "Ik dacht niet dat ik de top zou bereiken. Ik was zo moe, ik kon nog amper stappen." Het meisje is nu door het dolle heen dat ze er wél in slaagde.

Het hele avontuur duurde zeven dagen en Roxy moest barkoude temperaturen verdragen. De temperatuur zakt aanzienlijk naarmate men stijgt. Het gezin was het ook helemaal niet gewoon om te kamperen. Roxy overweegt in de toekomst nog bergen te beklimmen maar "geen meer zoals de Kilimanjaro."

Het gezin had zich voorbereid op de trip door thuis de trappen te nemen (van onder meer stadiums) en door rondjes te lopen in parkeergarages.

Roxy doet haar verhaal aan de BBC (YouTube-video):

Meest gelezen