Veiligheidszone Brusselse justitiepaleis opnieuw vrijgegeven

De politie heeft het Justitiepaleis in Brussel geëvacueerd rond 10.30 uur. Een inspecteur zegt dat deze maatregel getroffen is wegens de aanwezigheid van een verdacht voertuig in de buurt van het gebouw. Er zouden frigoboxen in de bestelwagen staan. Om 12.30 uur heeft de ontmijningsdienst het gebouw vrijgegeven.

De politie heeft het Justitiepaleis in Brussel geëvacueerd rond 10.30 uur. De rechtszalen en kantoren werden ontruimd. Een inspecteur zegt dat deze maatregel getroffen is wegens de aanwezigheid van een verdacht voertuig in de buurt van het gebouw.

Er zou een bestelwagen met enkele frigoboxen op de parking van de advocaten staan. De eigenaar van de wagen zou bekend zijn bij de politie. Ontmijningsdienst Dovo is ter plaatse. 

Rond 12.10 uur weerklonken er twee knallen aan het Poelaertplein. Bij de eerste werd de bestelwagen geopend en bij de tweede werden de frigoboxen gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De boxen bleken leeg te zijn. Een kwartier later was de operatie afgelopen en werd het gebouw weer vrijgegeven.

Meest gelezen