Vier Belgen naar ziekenhuis na botsing twee toeristenboten in Thailand

Vier Belgen zijn maandag gewond geraakt in het zuiden van Thailand, toen hun toeristenboot in aanvaring kwam met een andere. De toeristen vielen overboord en de meesten raakten lichtgewond. Ze werden overgebracht naar een lokaal ziekenhuis.
AP2014
Archieffoto

De langstaartboot was aan het varen aan de kust van de provincie Phang Nga, op 760 kilometer van hoofdstad Bangkok. Naast de Belgen waren er nog twaalf Noorse toeristen en drie Thai aan boord.

Het vaartuig kwam in aanvaring met een andere langstaartboot, die Chinese toeristen vervoerde. De boot waar de Belgen op zaten kantelde, waardoor ze in het water terechtkwamen.

Volgens Vorapot Lomlim, het hoofd van het nationaal park Ao Phang Nga, werden ze gered en naar een lokaal ziekenhuis gebracht. De meeste gewonde toeristen hebben slechts lichte verwondingen, voegde hij toe. De Chinese toeristen bleven zelfs ongedeerd.

De kapitein van de boot die de Chinese toeristen vervoerde, zou aan de autoriteiten verklaard hebben dat hij de andere boot niet had zien aankomen, door de hevige regen en sterke stroming.

Bootongelukken komen redelijk vaak voor in Thailand, dat vele eilanden en stranden heeft.

Meest gelezen