1 juli op één na drukste dag voor elektronisch betaalverkeer

1 juli 2017, de eerste dag van de zomerkoopjes die ook nog eens op een zaterdag viel, was een topdag voor het elektronisch betaalverkeer in ons land. Worldline registreerde die dag 7.928.038 betaaltransacties, of het op één na hoogste aantal ooit. De eerste plaats blijft ingenomen door 23 december vorig jaar, toen er op één dag ruim 8,422 miljoen keer met een bankkaart werd betaald.
Olivier Vin - heymana.com

De Belg betaalt alsmaar meer elektronisch, ook tijdens de solden, zo blijkt uit een rondvraag.

In totaal werden er in de maand juli door Worldline bijna 180 miljoen elektronische betaaltransacties genoteerd, ruim 6 procent meer dan in juli vorig jaar. Het gaat zowel om betalingen in de winkel als online, door Belgen in binnen- en buitenland.

Wordline registreerde voor e-commerce zelfs een groei met bijna 28 procent tegenover vorig jaar.

Ook de winkeliers blikten al tevreden terug op de zomerkoopjes.

Meest gelezen