Dedecker: "Wie Arco-schade heeft veroorzaakt, moet die ook vergoeden"

Hoewel hij niet wil vooruitlopen op de beslissing van de Europese Commissie over de nieuwe regeling voor de Arco-coöperanten van de federale regering, blijft Kamerlid Peter Dedecker (N-VA) sceptisch. Hij blijft erbij dat het ACW eigenlijk de schade moet vergoeden.

Dedecker vindt het niet aanvaardbaar om belastinggeld te gebruiken om schade te vergoeden die volgens hem door het ACW is veroorzaakt. Ik zeg al vier jaar lang dat het zeer moeilijk zal zijn en juridisch niet te dicht te spijkeren valt om belastinggeld te gebruiken voor het vergoeden van de Arco-coöperanten", aldus Dedecker.

Dedecker heeft het over een politiek akkoord dat de juridische toets zal moeten doorstaan. "Wij waren daarvoor geen vragende partij. Wij waren vragende partij voor de verlaging van de vennootschapsbelasting en andere socio-economische hervormingen. Daarover sluit je dan een politiek akkoord."

Dedecker wil nog niet op de dingen vooruitlopen. "Als die problemen zich stellen, zullen we die moeten oplossen."

Groen-fractieleider Kristof Calvo vindt dat Dedecker met zijn uitlatingen de onduidelijkheid alleen maar bestendigt. 

Meest gelezen