Dode en zwaargewonde bij ongeval op E17 Antwerpen-Gent

Bij een ongeval op de E17 in Lokeren is er vannacht een 32-jarige man overleden toen zijn auto werd aangereden door een vrachtwagen. Hij stond met zijn vriendin in de file door werkzaamheden op de autosnelweg. Zijn vriendin raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur is ingetrokken.

Vannacht heeft een vrachtwagen een terreinwagen met twee personen aangereden op de E17 in Lokeren. De wagen met paardentrailer stond in de file in de richting van Gent door de werkzaamheden. Bij de botsing raakte het koppel in de auto zwaargewond. De 32-jarige man uit Knesselare overleed ter plaatse. Zijn partner verkeert in levensgevaar. De vrachtwagenchauffeur liep lichte verwondingen op.

De bevrijding van de twee personen door de brandweer verliep moeizaam. De autosnelweg moest een paar uur afgesloten worden in de richting van Gent.

Het parket Oost-Vlaanderen heeft het rijbewijs van de vrachtwagenchauffeur ingetrokken. De tachograafschijf werd in beslag genomen. De chauffeur legde een negatieve ademtest af. 

Meest gelezen