Dodentocht gaat maatregelen nemen tegen doorverkoop tickets

De organisatoren van de Dodentocht in Bornem gaan maatregelen nemen om in de toekomst te vermijden dat deelnemerstickets tegen woekerprijzen worden doorverkocht. "We zitten nu te kort op de start van de Dodentocht om nog dingen aan te passen, maar we gaan voor de volgende editie maatregelen nemen", zegt Thomas D'hondt aan Radio 2 Antwerpen.

Concerttickets worden vaak doorverkocht aan woekerprijzen, maar ook de Dodentocht in Bornem is het slachtoffer van woekeraars. De deelnemerstickets worden ook verhandeld aan woekerprijzen.

De Dodentocht vindt dit jaar plaats op 11 augustus. Twee weken geleden zijn de inschrijvingen afgesloten. Een ticket voor de honderd kilometer lange wandeltocht kost 39 euro. Op het internet worden nu tickets aangeboden voor 100 euro.

De organisatoren van de Dodentocht gaan maatregelen nemen tegen de woekerverkoop. "We zitten nu te kort op de Dodentocht 2017 om nog dingen aan te passen, maar we gaan volgend jaar proberen te vermijden dat bepaalde inschrijvingen worden doorverkocht", reageert Thomas D'hondt.

De organisatoren zijn van plan om enkel naamswijzigingen toe te staan op de tickets wanneer er sprake is van overmacht. Hoe ze dat concreet gaan aanpakken, is nog niet bekend.

Meest gelezen