George en Amal Clooney helpen 3.000 Syrische kinderen onderwijs te krijgen in Libanon

De Amerikaanse acteur George Clooney en zijn vrouw, de Brits-Libanese juriste Amal Alamuddin, financiëren via de Clooney Foundation for Justice 3.000 Syrische kinderen om onderwijs te krijgen in buurland Libanon. De Clooneys slaan daarvoor de handen in elkaar met Google en tellen 1,9 miljoen euro neer. Ze willen niet dat "een hele generatie verloren gaat".
AP

Het geld gaat naar zeven publieke scholen die jongeren zullen steunen die nog geen toegang hebben tot onderwijs. "Duizenden jonge Syrische vluchtelingen riskeren om nooit een productief deel deel te zijn van de maatschappij. Onderwijs kan daar verandering inbrengen. We willen geen hele generatie verliezen omdat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plaats werden geboren", leggen de Clooneys in een persbericht uit.

Het nieuws van de financiële bijdrage komt er een dag nadat Unicef cijfers had bekendmaakt over Syrische vluchtelingen in Libanon. Meer dan één miljoen Syriërs zijn gevlucht naar het buurland, onder hen 500.000 kinderen. Bijna 200.000 Syrische kindvluchtelingen kunnen echter geen opleiding volgen. Human Rights Watch schat dat cijfer zelfs hoger, op 250.000 kinderen. Ook computerfabrikant HP doet een duit in het zakje met 840.000 euro. De focus van HP ligt op technologische ondersteuning.

Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen