Hacker dreigt nieuwe afleveringen "Game of thrones" online te plaatsen, HBO geeft hacking toe

HBO geeft in een mededeling toe dat de Amerikaanse zender het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Het nieuws komt er nadat een hacker (of hackers) ermee dreigt volledige afleveringen van series online te zetten, onder meer van het nieuwe zevende seizoen van het razend populaire "Game of thrones".
© The Hollywood Archiv - creative.belgaimage.be
"Game of thrones" is sinds juli aan zijn zevende seizoen toe.

In een brief aan journalisten laat een hacker (of hackers) weten 1,5 terabyte aan data te hebben "bekomen" van HBO, waaronder een script van "Game of thrones". Meer bepaald van aflevering 4 van volgende zondag. Volgens Entertainment Weekly zouden er ook niet uitgezonden afleveringen van "Ballers" en "Room 104" uitgelekt zijn. De hacker(s) beloofde(n) dat er nog meer zou volgen.

HBO bevestigde dat de zender inderdaad het slachtoffer is geworden van een cyberaanval, maar repte met geen woord over de impact. "We zijn onmiddellijk een onderzoek gestart en werken samen met de politie", aldus HBO. In een mail van HBO-topman Richard Plepler naar zijn werknemers valt te lezen dat een aantal "programma's" zijn gestolen.

Een fel gegeerd programma zou uiteraard HBO-hit "Game of thrones" zijn. Afgelopen zondag zond HBO de derde aflevering van het nieuwe seizoen uit. Twee jaar geleden slaagden hackers er ook in vier afleveringen van het vijfde seizoen online te zetten vooraleer die op tv raakten.

Meest gelezen