J.K. Rowling excuseert zich voor uithaal naar Donald Trump

De Britse schrijfster J.K. Rowling heeft zich gisteren op Twitter geëxcuseerd voor het haar uithaal naar de Amerikaanse president. Rowling veroordeelde de weigering van Donald Trump om een jongen met een handicap de hand te schudden. Het beeld dat op het internet stond, blijkt fake news te zijn.

J.K. Rowling heeft zich uitgebreid geëxcuseerd op Twitter voor een uithaal naar Donald Trump. Afgelopen weekend sneerde ze dat Trump een jongen in een rolstoel negeerde. De president gaf hem ook geen hand.

"Hij vindt alleen zichzelf en wie op hem lijkt belangrijk en hij behandelt minderheden met minachting", schreef Rowling onder meer.

In enkele nieuwe tweets neemt ze haar woorden terug. De beschuldigingen waren gebaseerd op fake news. Donald Trump heeft vorige week geen jongen met een handicap de hand geweigerd.

Meest gelezen