Kwaliteitsvolle wifi en maaltijden steeds belangrijker voor Belgische vakantiegangers

Belgen hechten op vakantie steeds meer belang aan goede en snelle wifi en kwaliteitsvolle maaltijden. Ze zijn veeleisend, maar over het algemeen wel tevreden. Dat blijkt uit een tevredenheidsenquête van touroperator TUI.
Design Pics / Paul Quayle

Meer dan 20.000 Belgische vakantiegangers die in juli met TUI hebben gereisd, hebben de enquête ingevuld. Ze evalueerden hierin verschillende aspecten van de reis, zoals de kwaliteit van de maaltijden, de service, de hygiëne, de animatie, de ligging van het hotel en de kwaliteit van de wifi.

Wifi steeds belangrijker, ook aan het zwembad

De Belgische vakantieganger hecht vooral veel belang aan de ligging van het hotel, de kwaliteit van de maaltijden, de service en de kamer.

Ook goede en snelle wifi, zowel in de kamer als aan het zwembad, wordt steeds belangrijker. Vroeger stelde de Belg zich nog tevreden met een goede verbinding in publieke ruimtes, maar dat lijkt nu veranderd.

Veeleisend, maar tevreden

Veel van de criteria die de Belgen belangrijk vinden, scoren goed. Op de eerste plaats staat service, dat gemiddeld een 8,8/10 krijgt, gevolgd door het criterium hygiëne (8,7) en de ligging van het hotel (8,7). Het criterium 'maaltijden en dranken' krijgt een aanvaardbare score van 8,3, maar uit de enquête blijkt toch dat Belgen steeds meer belang hechten aan kwaliteit en variatie.

Wifi staat pas op de tiende plaats van het 'tevredenheidslijstje', met een score van 7,6/10. Volgens TUI wil dit zeggen dat niet alle hotels aan de eisen van Belgische vakantiegangers voldoen. In de toekomst zal de touroperator in hotelomschrijvingen specificeren hoe goed de wifiverbindingen zijn.

Reisbestemmingen met beste scores

Over het algemeen lijkt de Belg het meest tevreden over zijn vakanties in Kaapverdië (8,7), Kroatië (8,6), Egypte (8,5), Griekenland (8,5) en Mexico (8,4). Bulgarije sluit de top tien af door de goede ligging van de hotels en de algemene kwaliteit.

Italië, Mexico en Kaapverdië scoorden het beste op het criterium 'maaltijden en dranken'. In Griekenland worden vooral de hotels gewaardeerd. Deze werden de laatste jaren ingrijpend gerenoveerd. Ook Egypte, Marokko en Turkije doen het goed dankzij hun kwaliteitsvolle all-inhotels. Tunesië krijgt dan weer een goede score voor infrastructuur.

Volgens TUI heeft de aardbeving op het Griekse eiland Kos geen invloed gehad op de algemene tevredenheidsscore van Griekenland.

Meest gelezen