Nicolas Maeterlinck

Liveblog: Onweerszone trekt over het land

Er trekt een onweerszone over ons land. Er is lokaal kans op hevig onweer met veel regen en harde rukwinden. Volg hier live de ontwikkelingen.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog: Onweer trekt over het land

Onweer verlaat het land

Laatste buien trekken richting Nederland. Vanuit het ZW droog met breder wordende opklaringen.

Weerman Frank Deboosere

Schade in Vlaams-Brabant en Antwerpen

In Mechelen is heel wat hagel uit de lucht gevallen. Er is ook glas gesneuveld van koepels, serres en veranda's.  In Vlaams-Brabant lag het zwaartepunt van het onweer rond Vilvoorde. Daar zijn heel wat bomen omgewaaid, vooral in het Hanssenspark. In de Hellestraat ging zelfs een deel van een dak vliegen. In Grimbergen was er dan weer veel wateroverlast.

Brian Goyvaerts (Mechelen)

Nieuwe onweershaard geeft kust de volle laag met hagel

Over West-Vlaanderen is een nieuwe onweershaard getrokken. Vooral de kust kreeg de volle laag, met lokaal hagelbollen tot 4 centimeter. Her en der zou er schade zijn.

Festival Les Ardentes even stilgelegd

Het festival Les Ardentes in Luik is een tijd stilgelegd wegens een onweer dat over het festivalterrein trok. De eerste openluchtoptredens van de middag zijn letterlijk in het water gevallen en werden afgelast. De festivalgangers die al op het terrein waren, vonden onderdak in een nabijgelegen evenementenhal. Op Facebook meldt het festival dat het onweer intussen voorbij is en dat er niemand gewond is geraakt, er geen schade is en de concerten weer gewoon doorgaan.

Bliksem doorklieft spar in Wevelgem

Een flink uit de kluiten gewassen spar in de Populierenstraat in Wevelgem is vanmiddag "ontploft", toen de boom werd geraakt door een blikseminslag. De brokstukken, tot 15 kilo zwaar, vlogen tot 100 meter in het rond. Er is wat schade aan de omliggende huizen, maar niemand raakte gewond.

Onweer boven Antwerpen

Onweer en lokaal veel regen op de as Mons-Asse-Antwerpen. Trekt naar het NNO.

Weerman Frank Deboosere

Dreigende onweerswolken boven Vlaams-Brabant

Meest gelezen