Mechelen plaatst eerste twee van veertien trajectcontroles op gewestwegen

In Mechelen zijn de eerste twee van veertien trajectcontroles op lokale wegen in gebruik genomen. Het is de bedoeling om tegen het einde van het jaar op veertien plaatsen trajectcontrole in te voeren, goed voor 20 kilometer aan gemeentewegen met ANPR-camera's. De ingreep kost de stad zo'n 1,5 miljoen euro.

Twee van de veertien trajectcontroles op lokale wegen in Mechelen zijn in gebruik genomen. Het stadsbestuur wil hiermee een mentaliteitswijziging teweegbrengen bij hardleerse hardrijders. "Dit systeem van trajectcontroles is een rechtvaardig controlesysteem dat efficiënt en eerlijk werkt", zegt burgemeester Bart Somers.

"Hoewel de inkomsten van de boetes naar de federale overheid gaan en niet naar de stad, is het een bewuste keuze om een serieuze investering met lokale middelen te doen", zegt hij. "We kiezen voor een leefbare stad en hoewel de centen niet voor ons zijn, houden wij er meer levenskwaliteit aan over. Onze bevolking kent veel senioren en kinderen, verkeersveiligheid is ook voor hen zeer belangrijk."

De eerste maand zullen overtreders een waarschuwingsbrief krijgen, vanaf september vallen effectieve boetes in de bus. Tegen het einde van het jaar zullen 59 camera's voor trajectcontrole worden uitgerold en verspreid over het Mechelse grondgebied.

Meest gelezen