Rogiertunnel afgesloten wegens vallende brokstukken

De politie van Brussel meldt dat de Rogiertunnel is afgesloten omdat er brokstukken zijn gevallen. Inge Paemen van het Brusselse verkeerscentrum Mobiris bevestigt het bericht.

Deze namiddag zijn er kleine brokstukken naar beneden gevallen in de Rogiertunnel richting Koekelberg, op de Brussele Kleine Ring. Er is geen sprake van schade.

Momenteel worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de tunnel om de waterdichting te vernieuwen, daardoor zijn er kleine stukken naar beneden gevallen in de tunnel, dat meldt Inge Paemen van Mobiris. De tunnel werd omstreeks 15.30 meteen afgesloten voor verkeer.

Ondertussen gaat men na of er opnieuw brokstukken kunnen vallen en er eventueel beschermende maatregelen moeten genomen worden, zoals het plaatsen van netten. De tunnel blijft gesloten tot 6 uur morgenochtend.  De werkzaamheden om de Rogiertunnel waterdicht te maken lopen door tot eind augustus.

Het Brusselse tunnelprobleem brak los in november 2015 toen er door jarenlange verwaarlozing van de tunnels brokstukken naar beneden kwamen in de Rogier- en Kruidtuintunnel. In januari 2016 viel er in de Leopold II-tunnel een brokstuk naar beneden en werden er in de Stefaniatunnel betonscheurtjes vastgesteld.

Meest gelezen