Trump reageert op ontslag Scaramucci: "Geweldige dag in het Witte Huis"

De Amerikaanse president Donald Trump houdt het kort in een reactie op het ontslag van zijn communicatiedirecteur Anthony Scaramucci: "Een geweldige dag in het Witte Huis", twittert hij. Zijn woordvoerder Sarah Huckabee Sanders laat weten dat het veelbesproken interview met The New Yorker er voor iets tussenzit.
AFP or licensors

Anthony Scaramucci is niet langer de directeur communicatie van Donald Trump. Amper 10 dagen heeft hij het in die functie uitgezongen, na zijn aanstelling door de Amerikaanse president op 21 juli. Hij zou ontslagen zijn door John Kelly, de nieuwe stafchef van Donald Trump. In een eerste reactie is de Amerikaanse president vrij kort. "Een geweldige dag in het Witte Huis", twittert Trump.

Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van Trump, heeft in een persconferentie meer tekst en uitleg gegeven over het ontslag van Scaramucci. Het veelbesproken interview met The New Yorker waarin Scaramucci vuilgebekt uithaalde naar de intussen ook al ontslagen stafchef Reince Priebus en naar adviseur Steve Bannon zou aan de basis van het ontslag liggen.

"De president vond zijn uitspraken niet gepast", zegt Huckabee Sanders daarover. "Generaal Kelly (nvdr. de nieuwe stafchef) heeft de volledige autoriteit in het Witte Huis en alle personeel zal hem volgen." Ze voegt er nog aan toe dat Kelly orde moet brengen in de chaos die momenteel heerst in het Witte Huis. "Er zal een nieuwe structuur en meer discipline komen", zegt ze.

Meest gelezen