Twee belangrijke oppositieleiders gearresteerd in Venezuela

De Venezolaanse inlichtingendienst SEBIN heeft twee belangrijke oppositieleden gearresteerd. Leopoldo López (foto) en Antonio Ledezma stonden onder huisarrest. Leopoldo López is een van de belangrijkste oppositieleiders, Antonio Ledezma is de burgemeester van de hoofdstad Caracas.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Venezolaanse inlichtingendienst SEBIN heeft Leopoldo López en Antonio Ledezma gearresteerd. "Ze hebben Leopoldo net bij hem thuis opgehaald. We weten niet waar hij is of waar ze hem naartoe hebben gebracht", schrijft de echtgenote van Leopoldo López op Twitter.

Leopoldo López werd in 2014 tot bijna veertien jaar cel veroordeeld voor het aanzetten tot geweld bij regeringsprotesten. Op 8 juli werd hij vrijgelaten en onder huisarrest geplaatst. Enkele maanden geleden riep hij het leger op om de bevelen van president Maduro te negeren.

Vorige week riep López het leger op om de grondwetgevende vergadering waarover afgelopen zondag gestemd werd, niet te erkennen. De oppositie beschouwt de verkiezing als een machtsgreep van Nicolás Maduro.

Antonio Ledezma is eveneens aangehouden. De burgemeester van Caracas is onder huisarrest gezet voor vermoedelijke samenzwering en het aanzetten tot geweld.

Meest gelezen