Verenigde Naties zijn "erg ongerust" over de toestand in Venezuela

De hoge commissaris voor Mensenrechten bij de Verenigde Naties, Zeid Ra'ad al-Hussein, is "erg verontrust" over de arrestatie van twee oppositieleiders in Venezuela.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

"Ik ben erg verontrust dat de oppositieleiders Leopoldo López en Antonio Ledezma nog zijn gearresteerd door de Venezolaanse autoriteiten", verklaarde hij in een persbericht. Hij vroeg de overheid nog om iedereen onmiddellijk vrij te laten die vastzitten omdat ze hun recht op vrije vreedzame bijeenkomst en de vrijheid van meningsuiting hebben uitgeoefend.

"Ik roep de autoriteiten op een al extreem volatiele situatie niet nog te verergeren", zei de mensenrechtencommissaris.

Vanmorgen raakte bekend dat oppositieleden Leopoldo López en Antonio Ledezma, die onder huisarrest geplaatst waren voor het aanzetten tot geweld en samenzwering, opgepakt waren.

Ze hadden allebei opgeroepen om de verkiezing van zondag over de grondwetgevende vergadering te boycotten. Ze zijn naar de gevangenis gebracht omdat er volgens de inlichtingendiensten een risico bestond dat ze zouden ontsnappen, maakte het Venezolaanse Hooggerechtshof bekend.

Meest gelezen