Zeker 29 doden bij ontploffing aan moskee in Afghanistan

Aan een sjiitische moskee in het West-Afghaanse Herat heeft zich een ontploffing voorgedaan. Dat hebben de politie en het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Minstens 29 mensen zijn omgekomen. Dat is het aantal lichamen die tot op heden in het grootste regeringsziekenhuis van de stad zijn aangekomen, aldus de woordvoerder van het provinciale ministerie van Gezondheid. Ook zijn 64 gewonden daarheen gebracht.

Volgens de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken ging het om een "autobom" of een mogelijk "springtuig". De ontploffing aan de Jawadia-moskee gebeurde tijdens het avondgebed.

Mogelijk loopt het dodental nog op. Het is immers nog niet geweten hoeveel doden en gewonden naar privéziekenhuizen zijn overgebracht.

Meest gelezen